Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:19 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2015 » Червень » 26 » Діють скорочені терміни реєстрації прав на нерухомість
09:01
Діють скорочені терміни реєстрації прав на нерухомість

4665.jpg

22 червня набула чинності постанова Кабміну від 08.04.2015 № 190 про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень в скорочені терміни.

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та надання інформації про зареєстровані речові права з Реєстру здійснюються держреєстратором в скорочені терміни виключно за заявою, форма і вимоги дозаповнення якого встановлюються Мін’юстом.

У разі відмови в реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, зупинення розгляду заяви, призупинення реєстрації, прийняття реєстратором рішення про розгляд заяви після поданого раніше заяви щодо того жмайна або відмови у наданні інформації про зареєстровані речові права з Реєстру у випадках, передбачених законодавством, плата за надання таких послуг у скорочені терміни не повертається.

Плата за надання послуг у скорочені терміни вноситься додатково до адміністративного збору, плати за одержання виписки з Реєстру, платі за отримання інформації з Реєстру.

У разі ненадання послуг в скорочені терміни з вини реєстратора плата за їх надання в такі строки повертається заявникові.При відсутності в Реєстрі відомостей про зареєстровані речові права плата за надання такої інформації в скорочені терміни не повертається.

Для реєстрації права власності з видачею свідоцтва та реєстрації права власності на підприємство встановлено скорочені строки в 5 робочих днів з моменту реєстрації заяви.Заплатити за це доведеться у подвійному розмірі адміністративного збору за реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Скорочена тривалість реєстрації речових прав на нерухоме майно – 3 робочих дні з моменту реєстрації заяви, а плата за це встановлена ​​у подвійному розмірі адмінсбора за реєстрацію прав на нерухоме майно.

Держреєстрація обтяжень може пройти за 2 години з моменту реєстрації заяви. При цьому потрібно заплатити суму в розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяження.

Щоб отримати інформацію з Реєстру в паперовій формі, може знадобиться всього 1 годину з моменту реєстрації заяви, якщо заплатити в подвійному розмірі плати, що стягується відповідно до законодавства за надання інформації відповідного виду.

 

Світлана Захарчук, головний спеціаліст РС Рожищенського РУЮ

Переглядів: 381 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]