Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:14 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2014 » Серпень » 1 » До відома громадян, що переселяються з АРК та м. Севастополя!
10:12
До відома громадян, що переселяються з АРК та м. Севастополя!

Соціальний захист переселенців

Організовано системну роботу усіх профільних структур у сфері соціального захисту населення, для здійснення соціальної підтримки громадян, які переселилися з АР Крим та м. Севастополя в інші регіони України.

При цьому особлива увага приділяється найбільш соціально вразливим категоріям громадян, які переселяються. Зокрема, робота проводиться за такими напрямами:

– здійснення соціальних виплат пенсіонерам, безробітним, сім’ям з дітьми, одиноким матерям, ветеранам, інвалідам та іншим соціально вразливим категоріям громадян;

– сприяння у працевлаштуванні осіб, які звертаються до центрів зайнятості;

– надання соціальних послуг;

– соціальний супровід сімей, які потрапили в складні життєві обставини тощо.

Мінсоцполітики налагоджена практична соціальна підтримка громадянам України, які тимчасово переселяються з АР Крим та м. Севастополя в інші регіони України, а саме:

– вирішуються питання щодо призначення, оформлення чи забезпечення виплати державних соціальнихдопомог сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства.

Сприяння у працевлаштуванні переселенців

З метою забезпечення підтримки громадян, які прибувають з території АР Крим та м. Севастополя, починаючи з березня центрами зайнятості розгорнуто проведення широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо умов реєстрації, перереєстрації в державній службі зайнятості та надання  соціальних послуг щодо сприяння зайнятості.

В інформаційних секторах, комп’ютерах вільного доступу центрів зайнятості розміщено інформацію про державні соціальні установи, громадські організації, які надають соціальні послуги, допомогу та підтримку громадянам України (адреси, контакти, сайти) та телефони гарячих ліній.

  В усіх центрах зайнятості забезпечено роботу „гарячої” телефонної  лінії служби зайнятості та визначено відповідального фахівця для надання роз’яснень з питань реєстрації, перереєстрації як безробітних в службі зайнятості, призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття та отримання соціальних послуг громадянам.

  На Інтернет-порталі державної служби зайнятості для громадян, які приїхали з АР Крим і міста Севастополя, розміщена інформація про послуги державної служби зайнятості, телефони інформаційно-довідкової системи та електронні адреси сайтів для пошуку роботи. 

Всі громадяни мали можливість ознайомитися з наявними вакансіями області та України в цілому, в тому числі з можливістю тимчасового працевлаштування, отримали  консультації щодо потреб та вимог роботодавців у даному регіоні, умов реєстрації у центрі зайнятості та отримання матеріального забезпечення на випадок безробіття.

Крім того, громадянам України, які прибувають для тимчасового проживання  з АР Крим і міста Севастополя, здійснюється сприяння у підборі підходящої роботи, в тому числі шляхом залучення до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, відповідно до законодавства приймаються рішення щодо надання або поновлення  статусу безробітного, призначення чи продовження виплати допомоги по безробіттю.

Здійснення реєстрації переселенців

Для отримання тимчасової або постійної реєстрації за місцем фактичного проживання громадянам, які переїхали з АР Крим та м. Севастополя, необхідно звертатися до територіальних органів Державної міграційної служби України. Саме на органи Державної міграційної служби України, відповідно до п.1 ст.6  Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» від 15.04.2014р. №1207, покладено функції щодо оформлення документів, що посвідчують особу чи її спеціальний статус, громадянам, які переселилися з АР Крим та м. Севастополя, до інших регіонів України.

В межах реалізації цих функцій, Державною міграційною службою України листом від 25.04.2014 № 6-2378/3-14 надіслано територіальним органам необхідні вказівки щодо видачі довідок про реєстрацію місця проживання/перебування особи, за формою, затвердженою наказом МВС України від 22.11.2012 № 1077.

 

Переглядів: 280 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]