Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:07 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2013 » Червень » 25 » Подолання насильства в сім'ї
15:40
Подолання насильства в сім'ї

Подолання насильства в сім'ї

Необхідно регулярно проводити бесіди, які б мали змогу виховати у майбутніх батьків почуття поваги до людей різного віку, в тому числі й маленьких дітей. Таким чином, це забезпечить зменшення домашнього насильства у майбутньому і його повне викорінення.

Ефективними шляхами подолання насильства в сім’ї є досягнення рівності жінок і чоловіків та подолання гендерних стереотипів. Проте, жінки повинні бути проінформовані про їхні права та знати можливості, що надаються жертвам насильства в сім’ї.

Дітей необхідно виховувати в дусі усвідомлення їх власної гідності, особливо дівчат. Другий важливий фактор – гласність. Необхідна повнота інформації, щоб люди знали про визначення "насильствоа в сім’ї”.

Більш детальне тлумачення норм закону є також важливим заходом для попередження насильства над дітьми в сім ї. Адже Сімейний Кодекс передбачає, що батьки мають право на виховання своїх дітей тими методами, які вони вважають за потрібне. Тому необхідно чітко розмежувати можливі засоби виховання, що їх мають право використовувати батьки, встановити конкретні норми, конкретні обставини, а не обмежуватися виразом "та в інших випадках”.

Кожен із батьків та педагогів повинен знати, що головними факторами подолання насильства в сім' щодо дітей є - визнавати право дитини на особисте життя, довіра до дітей, забезпечення емоційного комфорту у дітей, забезпечення фізичної безпеки, не залишати дітей у громадських місцях, навчати дитину правил особистої гігієни та правильного харчування, слідкування за дисципліною, давання постанов, а не карати дитину, заохочування дітей займатися тим, що їм цікаво, проявляти та виражати любов до дитини.

Окрім усього вище зазначеного, необхідно реформувати освітню систему в галузі правознавства, для того, щоб діти знали свої права та обов’язки перед своїми батьками, і як майбутні батьки.


Леся Романенко, провідний спеціаліст Рожищенського РУЮ




Переглядів: 694 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]