Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:10 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2012 » Жовтень » 27 » ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСВА В СІМ'Ї
11:21
ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСВА В СІМ'Ї

     "Заходи впливу з попередження насильства в сім'ї" 

       Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» передбачено як заходи по відношенню до осіб, котрі чинять насильство, так і заходи щодо надання допомоги потерпілим. По відношенню до осіб, які вже вчинили насильство в сім’ї або погрожують це зробити в арсеналі дільничних інспекторів або працівників кримінальної міліції у справах дітей є такі способи впливу:

     - Винесення офіційного попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї;
      - Взяття кривдника на профілактичний облік (1 рік);
      - Винесення захисного припису, згідно з яким забороняється чинити певну дію (дії) по відношенню до жертви насильства в сім’ї. Серед переліку можливих заборон – ведення телефонних переговорів з жертвою, розшукування чи відвідування її тощо.
       Якщо тривалий час проти Вас здійснювалися акти фізичного насильства, Вам необхідно зняти побиття. На судмедекспертизу Вас також може направити дільничний інспектор або інший співробітник міліції районного відділення, до якого Ви маєте звернутися з заявою про насильство.
       Письмова заява подається на ім’я начальника державного правоохоронного органу. В ній коротко та чітко вказуються всі обставини справи та висловлюється конкретна вимога стосовно наслідків заяви. Письмова заява може бути направлена, як цінний лист з повідомленням про доставку, чи подана особисто, але обов’язково на копії, яку Ви залишаєте у себе, повинен стояти вхідний номер та дата отримання Вашої заяви правоохоронним органом.

      Якщо залишатися вдома з кривдником небезпечно і це загрожує Вашому здоров’ю та життю, Ви можете звернутися до соціально-реабілітаційних центрів або кризових центрів для осіб потерпілих від насильства в сім’ї. Подібні центри є майже у всіх регіонах України. Термін перебування до 3-х місяців. Тут Ви будете в безпеці і можете розраховувати на їжу, одяг, кімнату, емоційно-психологічну підтримку. В Центрі можна отримати індивідуальні консультації юриста, соціального працівника, а також пройти курс психотерапевтичної допомоги. Почуваючись у безпеці Ви зможете спокійно і виважено поставитись до проблем, що виникли в сім’ї, прийняти рішення, як бути далі.


Леся Романенко - провідний спеціаліст

Рожищенського районного управління юстиції

Переглядів: 347 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]