Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:08 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Реалізація громадянами права на звернення та особистий прийом
17:41
Реалізація громадянами права на звернення та особистий прийом

                  Згідно чинного законодавства громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

Діяльність відділу державної виконавчої служби Рожищенського РУЮ щодо розгляду звернень та прийому громадян впродовж поточного року спрямована на виконання Конституції України, Закону України "Про звернення громадян" та Закону України “Про доступ до публічної інформації” та ін.

Забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, порушених у них проблем, оперативне їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян постійно знаходиться під контролем керівника ВДВС Рожищенського РУЮ.

 В процесі розгляду звернень громадян особлива увага приділяється вивченню причин та умов, які сприяли виникненню звернення та їх усуненню.

Керівники та інші посадові особи органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян зобов'язані проводити особистий прийом громадян.

Особистий прийом громадян працівниками відділу ДВС Рожищенського РУЮ здійснюється за визначеним графіком особистого прийому громадян та за адресом: Волинська область, Рожищенський район, м. Рожище, вул. Незалежності, 24.

 

Посада, прізвище, ім'я та по батькові

День прийому

Часи прийому

В.о. начальника відділу Кисіль Дмитро Васильович

Понеділок, четвер

10.00-12.30

15.00-17.00

Головний державний виконавець Поліщук Наталія Григорівна

Понеділок

09.00-13.00

14.00-18.00

Старший державний виконавець Пастушак Віталій Петрович

Понеділок

09.00-13.00

14.00-18.00

Державний виконавець Гордійчук Олена Ігорівна

Понеділок

09.00-13.00

14.00-18.00

Державний виконавець Ладчук Ольга Анатоліївна

Понеділок

09.00-13.00

14.00-18.00

Згідно ст. 5 Закону України “Про звернення громадян”  звернення адресуються органам державної влади і органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, об’єднанням громадян або посадовим особам, до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань.

Усне звернення викладається громадянином на особистому прийомі або за допомогою засобів телефонного зв’язку через визначені контактні центри, телефонні "гарячі лінії" та записується (реєструється) посадовою особою.

Письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

 У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

 Звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику з відповідними роз’ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження, крім випадків, передбачених частиною першою статті 7 Закону України “Про звернення громадян”.

 Звернення про надання безоплатної правової допомоги розглядаються в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.

Згідно наказу  № 384  від 31 серпня 2011 року  Головного  управління  юстиції  у Волинській  області   «Про забезпечення  доступу  до публічної  інформації в Головному  та територіальних управліннях  юстиції  Волинської області і їх структурних  підрозділах» затверджено перелік публічної інформації, яка є у веденні Головного управління юстиції у Волинській області і надається за запитами громадян, юридичних осіб та об’єднань громадян без статусу юридичної особи, яким інформація щодо виконавчого провадження не визначена як публічна, а тому строки, що стосуються надання інформації по виконанню виконавчого документа встановлюється Законом України “Про звернення громадян”.

 

Головний державний виконавець                                                                 Наталія Поліщук

 

Переглядів: 400 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]