Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:08 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2014 » Березень » 3 » Символіка політичної партії
16:45
Символіка політичної партії
Вимоги до символіки політичних партій

Відповідно до законодавства України політичні партії можуть мати власну символіку, яка підлягає обов’язковій реєстрації в установленому порядку.

Відповідно до Закону України "Про політичні партії в Україні" забороняється буквальне відтворення у символіці політичної партії державних символів України, використання символів іноземних держав.

Порядок реєстрації символіки політичних партій визначений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2001року № 840.
Заява про державну реєстрацію символіки політичної партії

Для державної реєстрації символіки політичної партії до Мін’юсту подається заява, яка підписується керівництвом політичної партії.

До заяви додаються:
положення про символіку політичної партії, яке визначає види партійної символіки, порядок її виготовлення, зберігання і використання;
опис і зображення прапора та розпізнавального знака, текст партійного гімну і девізу;
рішення керівного органу політичної партії про затвердження положення, опису, зображення прапора та розпізнавального знака, тексту партійного гімну і девізу.

Документи, зазначені у підпунктах 1 і 2 цього пункту, подаються у двох примірниках.

За реєстрацію символіки політичної партії реєстраційний збір не сплачується.
Термін розгляду заяв про державну реєстрацію символіки політичної партії

Заява про державну реєстрацію символіки політичної партії за наявності всіх необхідних документів розглядається у двомісячний термін.

У разі коли із заявами про державну реєстрацію символіки політичної партії звернулося кілька політичних партій, партійна символіка яких збігається (тотожна чи схожа), перевага надається політичній партії, яка першою подала заяву про державну реєстрацію партійної символіки.

У разі державної реєстрації символіки політичної партії заявникові видається свідоцтво встановленого зразка.
Поновлення втраченого свідоцтва про державну реєстрацію символіки політичної партії

У разі втрати свідоцтва про державну реєстрацію символіки політичної партії для отримання його дубліката до Мін’юсту подається:
заява керівника політичної партії, рішення її керівного органу про видачу дубліката свідоцтва;

повідомлення, опубліковане у друкованому засобі масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження про втрату свідоцтва.


Оксана Лотоцька, начальник РС РУЮ

Переглядів: 328 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]