Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:14 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2015 » Листопад » 21 » Відтепер для проставлення апостилю не потрібно їхати до Києва!
10:29
Відтепер для проставлення апостилю не потрібно їхати до Києва!

 

З 20 листопада 2015 року запроваджується електронний сервіс з проставлення апостилю на офіційних документах , що видаються оргами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України.

Отже, тепер не потрібно їхати до головного територіального управління юстиції, а потім до Києва, щоб отримати документ з апостилем.

На Волині для проставлення апостилю можна звернутись з вівторка по суботу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану Рожищенського районного управління юстиції у Влинській області .

Заяву про проставлення апостилю може подати будь-яка особа за умовами пред'явлення документа, що посвідчує особу громадянина України, національного паспорта іноземця або документа, що посвідчує особу іноземця.

До заяви про проставлення апостиля додається оргинал документа, на якому необхідно проставити апостиль, документ про оплату послуги з проставлення апостиля або докумет , що підтверджує право на звільнення від оплати , чи його засвідчена в установленому порядку копія.

Наказом Міністерства юстиції від 18 грудня 2003 року №161/5 встановлено плату за надання послуг з проставленням апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції, призначених для використання на території інших держав, для громадян україни, іноземців та осіб без громадянства — 3 неоподатковані мінімуми доходів громадян ( 51 грн.) та юридичних осіб 5 неоподаткованих мінімуми доходів громадян ( 85 грн.).

Від унесення плати звільняються інваліди 1-ої і 2-ої груп інваліди Великої Вітчизняної війни, громадяни, які належать до першої категорії потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи, та діти сироти у разі проставлення апостиля на документах, що стосуються безпосередньо цих громадян.

Проставлення апостиля, відмова в його проставленні здійснюється у строк до 2 робочих днів, у разі необхідності (отримання зразка підпису, вібитка печатки та /або штампа, здійснення перевірки документів) строк розгляду може бути продовжено до 20 робочих днів.

Система електронного апостилю ріалізована в 23 країнах, серед яких США, Великобританія, Австрія, Бельгія, Латвія, Грузія, Молдова та інші. Україна також приєднана до електронного сервісу, суть якого в тому що громадяни тепер можуть подавати документи для посвідчення їх електронним апостилем за місцем проживання.

 

 

Ольга Мех, головний спеціаліст відділу ДРАЦС

Рожищенського РУЮ

Переглядів: 227 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]