Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:12 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2015 » Жовтень » 16 » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПІЛЬГИ УЧАСНИКАМ АТО
10:07
ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПІЛЬГИ УЧАСНИКАМ АТО

Площа житла, на яку надають знижка, встановлена п. 5 ч. 1 ст. 12 Закону про ветеранів війни, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. м опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю. Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, надають 75-процентну знижку за користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку плати, та 21 кв. м на сім'ю).

 Площа житла, на яку нараховують 75% знижку плати, передбачену п.п. 4 і 5 ч. 1 ст. 12 Закону про ветеранів війни, визначають в максимально можливому розмірі в межах загальної площі житлового приміщення (будинку) згідно з нормами користування (споживання), встановленими цими пунктами, незалежно від наявності в складі сім'ї осіб, які не мають права на знижку плати. Якщо в складі сім'ї є особи, які мають право на знижку плати в розмірі, меншому ніж 75%, спочатку обчислюють в максимально можливому розмірі 75-процентну відповідну знижку (ч. 3 ст. 12 Закону про ветеранів війни).

Учасників бойових дій, які дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов'язків військової служби, забезпечують жилою площею протягом двох років з дня взяття на квартирний облік (п. 14 ч. 1 ст. 12 Закону про ветеранів війни).

У свою чергу, п. 1 ч. 1 ст. 12 Закону № 3334 говорить, що право першочергового отримання квартир або садибних (одноквартирних) жилих будинків із житлового фонду соціального призначення, за наявності в них права на отримання такого житла, мають учасники бойових дій та особи, прирівняні до них законом.

Якщо ж учасники бойових дій дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов'язків військової служби, то отримати указане житло вони повинні протягом двох років з дня взяття на соціальний квартирний облік.

Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо, встановлені п.п. 4-6 ч. 1 ст. 12 Закону про ветеранів війни, надають учасникам бойових дій та членам їх сімей, що проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього (ч. 2 ст. 12 Закону про ветеранів війни).

Позики, про якій йдеться у п. 15 ч. 1 ст. 12 Закону про ветеранів війни, повинні надавати у порядку, який визначає КМУ. На сьогодні це питання врегульоване Постановою № 483 та прийнятим на її виконання Положенням № 59/82/129.

Леся Романенко, провідний спеціаліст РРУЮ

Переглядів: 411 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]