Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:22 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2013 » Листопад » 23
  
Політичні партії посідають особливе місце і відіграють значну роль у суспільно-політичному житті країни, суттєво впливають на формування та діяльність органів державної влади, на економічні, соціальні процеси, суспільні відносини між громадянами.

В умовах здійснення політичної реформи помітно зростає роль політичних партій у розбудові демократичного, громадянського суспільства. Вони покликані представляти та реалізовувати інтереси різних соціальних верств через участь в органах влади, сприяти формуванню і вираженню політичної волі громадян, впливати на суспільну думку.

Право громадян на свободу об’єднання у політичні партії для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів визначається і гарантується Конституцією України та Законом України "Про політичні партії в Україні", який прийнятий у квітні 2001 року. Встановлення обмеження цього права допускається відповідно до Конституці ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: Администратор | Дата: 23.11.2013 | Коментарі (0)

Згідно з частинами першою та другою статті 355 Цивільного кодексу України майно, що є у власності двох або більше осіб (співвласників), належить їм на праві спільної власності (спільне майно).

Майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності.

При цьому, відповідно до статтей 356 та 368 вказаного Кодексу власність двох чи більше осіб із визначенням часток кожного з них у праві власності є спільною частковою власністю. Спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю.

Частинами сьомою та чотирнадцятою статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державна реєстрація речових прав на нерухоме майно проводиться на підставі заяви власника, іншого правонабувача, сторони правочину, за яким виникло право, уповноваженої ними особи або державного кадастрового реєстратора у випадках, передбачених цим Зако ... Читати далі »
Переглядів: 328 | Додав: Администратор | Дата: 23.11.2013 | Коментарі (0)

І. Поняття та ознаки нерухомого майна (нерухомості). Правовий статус нерухомого майна. Види нерухомого майна. Характеристика нерухомого майна

Нерухомість займає фундаментальне місце в національному багатстві країни, з нею пов’язане повсякденне життя та різноманітні види діяльності людини. Нерухомість - єдина частина багатства країни, яка ніколи не покине її межі, тим самим вона завжди буде лежати в основі формування всіх інших видів власності. В той же час, нерухома власність є умовою гідного існування і вільного розвитку людей.

Поняття рухомого та нерухомого майна надається у одній статті – 181 Цивільного кодексу України. Зміст зазначеної статті наступний:

«1. До нерухомих речей (нерухоме майно, нерухомість) належать земельні ділянки, а також об’єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення.

Режим нерухомої речі може бути поширений законом на повітряні та морські судна, судна внутрішнь ... Читати далі »
Переглядів: 490 | Додав: Администратор | Дата: 23.11.2013 | Коментарі (0)