Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:11 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2013 » Грудень » 25
Загальні засади діяльності творчої спілки 

Законодавство про творчі спілки складається з Конституції України, Закону України «Про професійних творчих працівників та творчі спілки», та інших нормативно-правових актів, прийнятих відповідно до них.

Творча спілка створюється групою професійних творчих працівників відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва (всеукраїнська - у складі не менш як 100 осіб, регіональна (місцева) - не менш як 20 осіб), що мають у своєму доробку завершені та оприлюднені твори культури і мистецтва чи їх інтерпретації.

Членами творчої спілки можуть бути професійні творчі працівники -громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які досягли 18 років.

Рішення про утворення творчої спілки приймається загальними зборами (з'їздом,конференцією).

Державна реєстрація творчої спілки

Творча спілка - добровільне об'єднання професійних творчих працівників відповідного фахового нап ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: Администратор | Дата: 25.12.2013 | Коментарі (0)

Державна реєстрація права власності на земельні ділянки, сформовані шляхом поділу земельної ділянки, проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно. 
Згідно з пунктом 7 частини першої статті 18 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у разі виділення окремого об'єкта нерухомого майна зі складу об'єкта нерухомого майна, що складається із двох або більше об'єктів, видається свідоцтво про право власності на нерухоме майно, що підтверджує виникнення права власності при здійсненні державної реєстрації прав на нерухоме майно.
Абзацом третім частини другої статті 791 Земельного кодексу України встановлено, що формування земельних ділянок здійснюється, зокрема шляхом поділу чи об'єднання раніше сформованих земельних ділянок.
Згідно з абзацом п’ятим пункту 4 Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.201 ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: Администратор | Дата: 25.12.2013 | Коментарі (0)

Реєстраційна служба Рожищенського РУЮ інформує, що 17.06.2013 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку державної реєстрації речових прав на земельні ділянки державної та комунальної власності у зв’язку з їх розмежуванням» від 14.05.2013 № 233-18 (далі - Закон), яким внесено зміни до законів "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності”, "Про Державний земельний кадастр”, що визначають особливості державної реєстрації речових прав на земельні ділянки державної та комунальної власності. 

Відповідно до вказаних змін, реєстрація похідних речових прав на земельні ділянки державної та комунальної власності (постійного користування, оренди, користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзису) тощо) здійснюється на умовах статті 4-1, ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: Администратор | Дата: 25.12.2013 | Коментарі (0)