Головна | Реєстрація | Вхід  18.09.2024 Середа 06:11 |Ви увійшли як Гість Вітаємо Вас,  Ви перебуваєте в групі "Гости" | RSS
Головна » 2016 » Березень » 10

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України „Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги” ліквідуються територіальні органи Міністерства юстиції, в тому числі і Рожищенське районне управління.

З метою доведення до відома мешканців м. Рожище інформації про ліквідацію територіальних органів юстиції повідомляємо, що у відповідності до Наказу Міністерства юстиції України за №2748/5 від 25.12.2015 року „Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги” затверджено план заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України.

Постановою Кабінету Міністрів України №99 від 11.02.2016 року „Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги” постановлено: ліквідувати як ю ... Читати далі »

Переглядів: 322 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

 

Громадяни можуть звернутися до Президента України з електронними петиціями через спеціальний розділ веб-сайту Офіційного інтернет-представництва Президента України, доступний за адресою petition.president.gov.ua (далі — розділ електронних петицій).

Для того, щоб підтримати електронну петицію або створити нову, потрібно зареєструватися на сервісі. Для цього необхідно заповнити форму на сторінці  ... Читати далі »

Переглядів: 289 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

 

Держслужбовці отримають електронний цифровий підпис та зможуть візувати декларації про доходи та витрати, подані в електронному форматі.

Це передбачено розпорядженням Уряду «Про забезпечення надання послуг електронного цифрового підпису державним службовцям, які займають посади, віднесені до першої – третьої категорій, та інші прирівняні до них посади»

На думку експертів, використання електронного цифрового підпису стане основним методом автентифікації користувачів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Це сприятиме впровадженню державної системи електронного декларування.

Держслужбовці отримають електронний цифровий підпис у Міністерстві юстиції України, Державній фіскальній службі України та Державній казначейській службі України на безоплатній основі.

Нагадаємо, парламент ... Читати далі »

Переглядів: 277 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

 

 

Рада з питань судової реформи взяла за основу проекти Господарського процесуального кодексу України в новій редакції та змін до Цивільного процесуального кодексу України, розроблені Робочою групою з питань процесуального законодавства, що працює в рамках Ради. Проекти будуть доопрацьовані за результатами експертного обговорення, що стартує наступного тижня.

«Метою цих законопроектів є підпорядкування господарського та цивільного процесу завданню ефективного захисту прав та інтересів особи, за яким вона звертається до суду, справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду спорів, забезпечення справжньої змагальності, добросовісної поведінки сторін та суду в процесі, його максимальна відкритість та прозорість», — розповів заступник Глави Адміністрації Президента України та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов:

Зміни, серед іншого, передбачають розширення способів судового за ... Читати далі »

Переглядів: 281 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

 

 

Вийшов друком черговий номер бюлетеня «Офіційний вісник України» від 1 березня 2016 року № 15

«Офіційний вісник України» є офіційним виданням, яке видається Міністерством юстиції відповідно до Указу Президента України від 13 грудня 1996 року № 1207 «Про опублікування актів законодавства в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України».

Переглядів: 249 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

 

03 березня у Міністерстві юстиції відбулася зустріч першого заступника Міністра юстиції Наталії Севостьянової з норвезькою делегацією на чолі із заступником генерального директора Міністерства юстиції та громадської безпеки Норвегії Тонє Мейніч.

Основною темою зустрічі став запуск Міністерством юстиції реформи пенітенціарної системи.

«У цьому році реформа пенітенціарної системи є пріоритетною для Міністерства юстиції. І нам дуже приємно, що наші міжнародні партнери цікавляться цією реформою і готові надати свою всебічну підтримку. Ми переконані, що ваш досвід буде дуже корисний для нас», - зазначила перший заступник Міністра юстиції.

Вона наголосила, що Україна отримала у спадок стару пенітенціарну систему радянського зразка, яка фактично не змінювалася останні 75 років. Дана системи нині вимагає термінового реформування для забезпечення тих, хто потрапив до установ  відбування покарання, людськими умовами та запровадження су ... Читати далі »

Переглядів: 269 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

 

03 березня в Мін’юсті під головуванням заступника Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Петухова пройшло засідання Координаційної Ради з питань забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.

Основною темою зустрічі стало обговорення законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення дискримінаційних положень та врегулювання прогалин у правовідносинах з державою громадян, що проживають на тимчасово окупованій території України або переселились з неї».

Документ покликаний подолати дискримінацію кримчан, а також громадян, які виїхали з окупованої території у реалізації їх законних прав.

«Ми сьогодні провели чергове засідання координаційної ради з питань захисту прав громадян в Криму. Це засідання було присвячене ініціативі Української Гельсінської спілки з прав людини, представники якої презентували комплексний законопроект, що регулю ... Читати далі »

Переглядів: 256 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

 

У четвер, 3 березня, набув чинності закон, що передбачає удосконалення захисту професійної діяльності журналістів.

 

Відповідний закон був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України» 2 березня, а вступає в силу наступного дня після опублікування, «Українські новини».

 

Зазначимо, закон удосконалює законодавчу базу та усуває недоліки законодавчого регулювання питань, пов’язаних з чинним правовим механізмом забезпечення захисту професійної діяльності журналістів.

 

Крім того, законом передбачена відповідальність за незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів та технічних засобів, якими журналіст користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю.

 

Також деталізуються положення Кримінального кодексу України, згідно з якими передбачена відповідальність за перешкоджання законній професійній дія ... Читати далі »

Переглядів: 268 | Додав: Администратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)